LowLanders-forum
Have fun en hou het gezellig

Lente Nadenkertje

Ga naar beneden

Lente Nadenkertje

Bericht  Gammo op vr apr 16, 2010 5:39 pm

Ik heb deze eens gelezen ergens en ooit eens geschreven op internet.
Gewoon even een ouwetje uit mijn schrijfbestanden.
Maar ....... de moeite om eens over na te denken.

De onweerstaanbare macht van liefde


Of het nu wel of niet echt is gebeurd het is in elk geval de moeite waard om er eens goed over na te denken

Lang...... Heel lang geleden was er in India eens een vrouw die met haar man bij haar schoonmoeder in huis woonde. Het was er eigenlijk maar heel normaal in deze streken dat kinderen gewoon in het ouderlijke huis bleven wonen. Die schoonmoeder was een lastig mens: ze klaagde en zeurde de hele dag. De vrouw hield het lang vol, maar op den duur werd ze er toch gek van, en ze besloot in wanhoop om aan een medicijnman een drankje te vragen waarmee ze haar schoonmoeder ongemerkt en langzaam zou kunnen vergiftigen. Haar vraag was dat haar schoonmoeder niet al te veel pijnen zou moeten doorstaan. Na wat aandringen gaf de medicijnman haar geen drankje maar kruiden. Daarmee moest ze de voeten van haar schoonmoeder elke avond insmeren, en dan zou ze na enige tijd vanzelf een pijnloze dood sterven.

Zo gezegd, zo gedaan. De vrouw deed haar werk avond aan avond met aandacht en toewijding. Maar wat er gebeurde was dat haar schoonmoeder gaandeweg vrolijker en opgewekter werd en ophield met klagen en zeuren. De schoondochter begon zelfs op haar gesteld te raken en spijt te krijgen van haar moorddadige gedachten en handelingen. Ze ging opnieuw naar de medicijnman en vroeg hem om een medicijn dat de uitwerking van de giftige kruiden teniet zou doen. Deze begon te lachen en zei haar dat hij haar slechts onschuldige lekker geurende kruiden had gegeven, en dat de verandering die was opgetreden het gevolg was van het feit dat ze elke dag de tijd had genomen om de vrouw aandacht te geven en haar voeten te masseren.

Dus lieve mensen geef elkaar nu eens wat extra aandacht en wat extra vriendschap of liefde. Zie het eens zoals het verhaaltje hierboven.


Liefs Bart XxX
avatar
Gammo
Admin

Aantal berichten : 60
Registratiedatum : 05-01-10
Leeftijd : 57
Woonplaats : Helmond

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Re: Lente Nadenkertje

Bericht  gitty op vr apr 16, 2010 6:07 pm

Very Happy Laughing Razz

mmm bro das idd een nadenkertje ,
wel mooi neergezet hier weer:)
avatar
gitty
Admin

Aantal berichten : 121
Registratiedatum : 05-01-10
Leeftijd : 53
Woonplaats : Rotterdam

Profiel bekijken

Terug naar boven Ga naar beneden

Terug naar boven


 
Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum